Finantare

Finantare semiremorci

CREDIT

Creditul sau “leasingul extern” este o soluție de finanțare in Euro ce nu include TVA. El se acorda cu dobandă fixă sau variabilă pentru diferite tipuri de bunuri (autoturisme, vehicule comerciale, camioane, semiremorci, autobuze, autocare. etc). El este acordat de Instituțiile Financiare Nebancare (IFN) , companiilor romanesti in special din sectorul de transport si agricol, a caror situație financiara le permite sa fie eligibile la finanțarea de acest tip.

Creditul pentru achiziția de astfel de bunuri de la furnizori externi din Uniunea Europeana reprezinta un instrument de finanțare avantajos pentru companiile care au incasari in Euro.

Avantajele creditului:

  • Nu se plateste T.V.A fiind vorba de o achiziție intra-comunitara.
  • Bunul se inmatriculeaza direct pe numele clientului.
  • Creditul se poate inchide anticipat in conditiile impuse de fiecare finantator in parte.
  • Valoarea avansului pentru creditare incepe de la 10% si se poate acorda pentru un maxim de 60 luni.
  • Asigurarile Casco si Rca se pot emite de catre client in functie de derogarile Creditorului.

LEASING FINANCIAR

Leasingul financiar este o soluție de finanțare in Lei sau Euro, cu dobandă fixă sau variabilă pentru diferite tipuri de bunuri (autoturisme, vehicule comerciale, camioane, remorci, autobuze, autocare. etc) și este acordat de Instituții Financiare Nebancare (IFN). Colaboram in masura egala cu toti finantatorii din Romania: BCR, BRD, RAIFEISSEN, UNICREDIT, IMPULS, GARANTI, OTP – LEASING IFN.

T.V.A.-ul se plătește de-a lungul întregii perioade de leasing și este deductibil în condițiile legii.

Avansul pentru leasing-ul financiar incepe de la 5% si se poate poate incheia pentru o perioada maxima de 5 ani. Leasing-ul financiar presupune si o valoarea reziduala a bunului de pana la 10-15% in functie de fiecare Creditor in parte. Aceasta valoare se poate refinanta la finele perioadei contractuale pentru maxim 24 luni, in functie de Creditor.

LEASING OPERATIONAL

Leasingul Operațional este o formă de finanțare a utilizării unui autoturism, autoutilitară, camion sau semiremorcă, pe durată determinată și pe un rulaj agreat în schimbul unei rate de leasing care reprezinta chiria pentru bunul respectiv. Cheltuielile de administrare si eventual anumite servicii pentru care se optează (schimb de anvelope, GPS, autovehicul de inlocuire pe perioada de intreținere/service sau in caz de accident, asigurări, impozite și taxe, etc)

Cum funcționează?

Finantațorul achiziționează bunul respectiv, fără ca utilizatorul să își asume obligațiile privind dreptul de proprietate. Perioada maxima pentru un leasing operational este de 57 luni.

Pentru aceasta perioada de utilizare clientul primeste o singura factura de inchiriere integral deductibila contabil.

Gradul de indatorare prin accesarea unui leasing operational este scazut in comparatie cu un leasing financiar/credit.

Leasingul operational nu presupune avans din partea clientului.

Costuri lunare fixe cu exploatarea.

SALE LEASE BACK

E o modalitate apreciata de multi clienti care doresc o recuperare rapida a TVA-ului sau de obtinere de lichiditati.

Operatiunea de “sale and lease-back”, este o varianta a contractului de leasing si reprezinta vanzarea de catre o societate a unor bunuri din proprietate, catre o institutie financiara (finantatorul), urmata de preluarea lor imediata in regim de leasing.

Metoda rapida de a transforma bunurile in bani.

Acest lucru se poate realiza prin vânzarea către finantator a autovehiculelor, echipamentelor sau a clădirilor pe care le ai în proprietate, răscumpararea lor, realizându-se printr-un contract de leasing.

Translate »
1
Bun venit!
Va putem ajuta cu ceva?
Powered by