Consultanta tehnica

Importator capuri tractor si semiremorci

Datorita experientei acumulate in domeniul vanzarilor de camioane noi timp de 4 ani, putem ajuta clientul in alegerea modelului de camion pentru tipul activitatii desfasurate. Camioanele si semiremorcile comercializate de noi, Volvo, Mercedes Benz, Schimtz, Krone, Kogel, Mega, Kassbohrer sunt cu diferite dotari pentru transportul international sau specializat.

Camioanele producatorului Volvo FH au 2 tipuri de cabina: Globetrotter si Globetrotter XL, cu motare de 13 L ce pot dezvolta puteri de 460 Cp – 500 Cp si 540 Cp. Pe camioane producatorul Volvo opteaza pentru 2 sisteme de franare si anume VEB+ si RETARDER Voith. VEB+ (Volvo Engine Brake) este un sistem de franare optimizat prin combinația frânei pe eșapament și a frânei de compresie pe supape, cuplat cu frâna de serviciu. Acesta este eficient pe tonaje mici si medii, avand o putere de franare de aprox. 380 kW la turatii de 2300 rpm.

Retarderul Voith este un sistem de franare ce se regaseste pe cutia de viteze si poate dezvolta o forta de franare de pana la 450 kW – 3250 Nm. Este eficient si se justifica pe camioanele ce merg in tonaj si efectueaza trasee dificile. Ajuta la economia placutelor si discurilor de franta atat pe camion cat si pe semiremorca. Ca dezavantaj poate produce o uzura excesiva a anvelopelor spate ( axa spate).

Mercedes Benz Actros este tipul de camion pentru transportul international, camion cu cabina StreamSpace pentru distante mici sau Bigpace si GigaSpace pentru distante mari, motorizari de 13L cu puteri de 450 Cp, 480 CP si 510 Cp,  inclusiv sisteme de franare similare, atat frana pe motor cat si retarder Voith, doar ca racirea aceastia nu se face pe aer ci pe lichid de racire (antigel).

 

Toate aceste aspecte sunt prezentate clientului in vederea alegerii camionului corect. Acelasi tip de politica il aplicam si pentru semiremorci.

Astfel clientul poate face o comparatie corecta intre ce isi dorea la inceputul cererii de oferta si ceea ce ii este necesar in tipul activitatii de transport efectuate.

Translate »